historisk_guidning_top
Bli guidad i Fjäderholmarnas historia av Lena Karmann

Fjäderholmarna har en spännande historik från 1300-talet och en gedigen krogtradition. Lättsamma skärgårdsberättelser om världens första Nationalstadspark, vad Jenny Lind gjorde här, om krogslagsmålen, Rövar’n som bodde här och förstås om Det Stora Brännvinskriget som härjade på ön under 1880-talet!

En guidad vandring runt ön Stora Fjäderholmen med ett trevligt välkomnande vid öns ankomstkaj, är en bra början på en mötesdag och festkväll, eller ett välkommet avbrott i konferensen.
Huvudguiden Lena Karmann har tidigare bott på Fjäderholmarna med familj i ett antal år och kan ön och skärgårdens historik, kuriosa och roliga incidenter. Hon anses påläst och är Auktoriserad Stockholmguide. Varje guidning anpassas alltid till respektive grupp. Guidningen kan ske på svenska, engelska och tyska. Visningen tar ca 50 minuter och är utomhus.

För att bibehålla god kvalitet på guidningen, gäller en guide/25 deltagare.

Önskar ni göra en djupdykning i ämnet Fjäderholmarnas Brännvinskrig och krogliv i skärgården, blir gruppen överraskade då guiden mitt under turen bjuder på något på stående fot! Ett kul inslag i promenaden.
Denna guidade tur tar 70 minuter.